måndag 11 april 2011

Konflikten i mitt huvud



Stretar åt olika håll. En del av mig vill sitta hemma och latmaska, redigera klart manuset och hänga med familjen, kanske söka ett jobb. Den andra delen vill träna löpning inför ett illa valt vad. Idag lyckades jag, kors i taket, förena alla dessa önskningar. Först några sidors redigering, sedan löptur och vegetarisk burgare med familjen på en uteservering, därefter ett besök på Arbetsförmedlingens hemsida.

Det var välbehövligt med en flyt-dag efter ansträngningen det innebär att resa med lillen. Överallt charmar han människor med leenden, tittut-lekar, ögonblinkningar, vinkningar och applåder men när vi väl är på plats, vägrar han vara själv om så bara för ett toalettbesök. Han låter oss veta det genom skrik som skär sönder byggnader.

Men resandet har inte bara inneburit ansträngning utan också någon form av inre utveckling för lillen. När vi kom hem hade han övat upp nya färdigheter så som att själv ställa sig upp och gå i sidled längs ett bord, fråga vad saker och ting är och få ett svar, säga össter (fönster), atte (vatten) och hatt. Bara en sådan sak gör det värt att resa igen. Och igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar